Tämän blogin aiheissa on asioista, joista syntyy hyvinvoiva elämä. Blogia pitävät Team ViaVitalin jäsenet, yhdessä vierailevien omien alojensa asiantuntijoiden kanssa. Kirjoituksia sekä videoita julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun inspiraatio kohtaa sopivan ajankohdan.
Eletään tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa ja monia jännittää tulevaisuus, talous ja oma terveys. Nyt jos koskaan on tärkeätä pitää huolta omasta terveydestä ja myös inspiroida ja motivoida muita tekemään samoin. Käsien huolellisen pesun ja hihaan tai nenäliinaan yskimisen ja niistämisen lisäksi voi tehdä paljon muutakin. Taudin leviämisen hidastamisen ja estämisen lisäksi voi panostaa oman immuunipuolustuksen vahvistamiseen.
Moni asia vaikuttaa meidän immuunipuolustukseemme; suoliston kunto, mikroravintoaineiden puutostilat sekä ympäristön rasitteet ja ruokavalion mukana kulkeutuvat mikroravinteiden suurkuluttajat esim. valkojauhotuotteet, valkoinen sokeri, transrasvat, einekset, alkoholi ja muut päihteet. Mielentilalla on myös merkittävä vaikutus ihmisen vastustuskykyyn. Eli kun lähdetään vahvistamaan vastustuskykyä, joudutaan ottamaan näitä kaikkia asioita huomioon.
Ruokavalion kautta voidaan vaikuttaa elimistön mikroravinnetasoihin joten aloitetaan siitä miten voit tukea immuunipuolustustasi, yleisellä tasolla, oikeilla ravitsemuksellisilla valinnoilla.
Ruokavalio:
Flunssa kauden suosittelemani ravintolisät buustaamaan vastustuskykyä:
LAADUKAS MONIVITAMIINI
C-VITAMIINI
D-VITAMIINI
L-GLUTAMIINI
PROBIOOTTIT
MAGNESIUM
Ravintolisissä on tärkeätä valita laadukkaita valmisteita ja katsoa että vitamiinit ja hivenaineet olisivat mahdollisimman luonnollisessa muodossa että imeytyisivät tehokkaasti. En anna yleisiä suosituksia annostuksiin, vaan annostukset ovat aina yksilöllisiä ja perustuvat tarvittaessa laboratoriotutkimustuloksiin. Jos haluat tarkempia, yksityiskohtaisempia ohjeita suosittelen että tulet käymään ”Buustaa vastustuskykysi” vastaanotollani niin suunnitellaan juuri sinulle räätälöity lisäravinne-ohjelmaa. (Buustaa vastustuskykysi ravintopaketti -10% alennuksella toukokuuhun asti koodilla BLOGI)
On myös monia rohdoskasveja ja lääkinnällisiä sieniä mitä voit käyttää vastustuskyvyn vahvistamiseen:
Rohdosvalmisteita ja lääkinnällisiä sieniä kannattaa käyttää kuuriluonteisesti.
Tutustu myös vastustuskykyä buustaavan VITAMIN G -juoma reseptiin minun kotisivullani:
https://www.foodwise.fi/recepies/2019/9/23/vitamin-g
Sitä voi nauttia koko flunssa kauden ajan päivittäin ennaltaehkäisevästi tai tehostaa paranemista sillä kun on jo sairastunut.
Ruuan lisäksi seuraavat asiat vaikuttavat ratkaisevasti meidän immuunipuolustukseemme ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme:
Liikunta, erityisesti saastumattomassa ulkoilmassa metsässä ja luonnossa.
Riittävä ja hyvänlaatuinen uni
Stressin hallinta ja taso. Voi muokata ruokavaliota ja elämäntyyliä loputtomiin mutta jos stressi taso on korkea elimistö ei ,muutoksista huolimatta, voi hyvin.
Mieli, immuunipuolustusjärjestelmän toiminta on suoraan sidoksissa elämänasenteeseemme.
On hyvä pitää mielessä että pelko heikentää vastustuskykyämme eikä auta meitä koronavirus pandemiassa laisinkaan. Nyt olisi tärkeätä toimia järkevästi ja noudattaa viranomaisten ja hallituksen antamia ohjeita huolellisesti. Tehdään minkä voimme ja ollaan toiveikkaalla mielellä. Tämäkin menee ohi ja tässäkin tilanteessa voidaan nähdä paljon hyviäkin asioita jos keskitytään niihin. Positiivinen ajattelu vie meidät eteenpäin kun taas negatiivinen ajattelu hidastaa ja yleensä vaikeuttaa asioita.
Entä jos sairastuu? Miten voi tukea elimistöä paranemisprosessissa?
Yskään: Kokeile imeskellä vähän hunajaa ja/tai BIOMEDIN CAROLUS MIKSTUURAA tai pureskele pieni pala inkivääriä hetken.
Nuhaan / tukkoisuuteen: Kokeile frantsilan nuhanenä tippoja ja/ tai nenäkannun käyttöä.
Hengitystieongelmiin: Voi kokeilla hieroa timjamin eteerinen öljy rintakehälle hengitystieoireita helpottamaan.
Tämänkertaisessa blogikirjoituksessa ViaVitalin osteopaatti Emmi Kaasalainen puhuu osteopatiasta ja millaisissa tilanteissa se on sopiva hoitomuoto.
Vauvan koliikki on jo pitkään saanut vanhemmat tuskastumaan. Koliikkia esiintyy jopa 21%:lla vauvoista ja koliikki on yksi yleisimmistä syistä, joiden vuoksi vanhemmat kääntyvät lääkärin puoleen vauvan ensimmäisen elinvuoden aikana. Vaikka koliikin tarkka syy on edelleen epäselvä ja monet eri tekijät saattavat vaikuttaa siihen, tutkimukset viittaavat siihen, että koliikki saattaa liittyä vauvan kehon toimintaan, erityisesti yläkaularangan alueella.
Tästä tekstistä löydät tietoa koliikista uudenlaisesta näkökulmasta ja opit myös laajemmin vauvan epämukavuuksien syistä ja hoitamisesta.
Tunnistatko itsesi aktiiviseksi liikkujaksi? Voitko sanoa harrastavasti liikuntaa säännöllisesti? Mitä oikein tarkoittaa aktiiviliikkuja tai säännöllinen liikkuminen? Onko niille määritelmää? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee 18–65 –vuotiaille kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään kaksi ja puoli tuntia viikossa tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa 1h15min viikossa. Tämän lisäksi lihaskuntoa ja koordinaatiota ylläpitävää liikuntaa tulisi harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa.
Onko sinulla joskus ollut jäykkä olo ja tuntuu kuin liikkuvuutesi ei riitä? Tällainen olo saattaa tulla kesken päivän askareiden tai urheilusuorituksen yhteydessä. Liikkuvuus tarkoittaa nivelten liikelaajuutta. Se on moniulotteinen konsepti ja on tärkeää ottaa huomioon kuinka esimerkiksi notkeus ja venyvyys ja stabiliteetti vaikuttavat liikkuvuuteesi. Liikkuvuudessakin on hyvä muistaa kultainen keskitie, koska liiallinen jäykkyys ja yliliikkuvuus voivat kummatkin aiheuttaa kiputiloja ja toimintakyvyn heikkenemistä.
ViaVitalin kiropraktikko Ilari Peltomäki on itse aktiivinen golfari ja tietää millaisia vaivoja pelaajille voi tulla.
Mutta tiesitkö että kiropraktiikka auttaa tehokkaasti moniin urheiluvaivoihin ja jopa tekee swingistä rennomman?
Lue Ilarin blogikirjoitus ja löydä kiropraktiikan hyödyt.