Migreenit voidaan jakaa joko aurallisiin ja aurattomiin migreeneihin. Aurallinen migreeni on paljon harvinaisempi, koska vain pienellä osalla migreenipotilaista kokee auraoireita, joka yleensä enteilee migreeni-kohtauksen alkamista..
Migreeni päänsärky tuntuu tavallisimmin toispuoleisena, sykkivänä ja voimakkaana kipuna. Migreenit tulevat tyypillisesti kohtauksina, jolloin oireet voivat jatkua jopa päiviä. Päänsäryn seuralaisena voi olla mm. pahoinvointia, oksentelua, huonovointisuutta ja silmien valoherkkyyttä. Oireita voi esiintyä vielä vielä päänsäryn loppumisen jälkeenkin.
Aurallisessa migreenissä ennen kohtausta esiintyy "auraa", joka kestää tavallisimmin muutamasta minuutista jopa tuntiin, edeltäen migreenille tyypillistä toispuoleista päänsärkyä. Tavallisimpia auraoireita ovat erilaiset näkö- ja hajuaistituntemukset. Tavallisimpia näköoireita voi olla esimerkiksi ovat näkökentän kaventuminen tai näön sumentuminen.
Migreeni-päänsärky on normaalisti yleisempää naisilla kuin miehillä. Kun migreeni-kohtauksia on tutkittu on todettu erilaisia keskushermoston muutoksia hermoston ja verenkierron toiminnassa. Myös hormonitoiminta saattaa vaikuttaa migreeneihin.
Migreenin hoito kiropraktiikassa on hyvin samankaltaista kuin muissa päänsärkytyypeissä, kuten jännitys- ja niskaperäisessä päänsäryssä. Hoidossa tähdätään lähinnä alueen verenkierron ja muun toiminnan edesauttamiseen.
Tutkimusten mukaan kiropraktiikka auttaa yleensä tehokkaasti vähentäen migreeni-kohtauksien esiintymistiheyttä, kohtausten intensiteettiä sekä pituutta.
Potilaskertomuksia migreenistä: